Cole Campbell er en voksende amerikansk fodboldstjerne, der for nylig sluttede sig til det amerikanske fodboldhold og blev programmets seneste dobbelte statsborger, der er forpligtet til at repræsentere USA. Forbindelserne mellem amerikansk fodbold og Dortmund er allerede dybe. Christian Pulisic var banebrydende, den første amerikaner, der gjorde sit præg i en af ​​de største klubber i sporten. Joe Lehner er en tæt nummer to, og på trods af nogle nylige kampe har han haft sin rimelige andel af skinnende øjeblikke i sine første par år med de sorte og gule.

Bag dem er der dog en anden amerikansk spiller klar til at gøre comeback. Indtil for et par uger siden var Borussia Dortmund-stjernen Cole Campbell fodboldtrøje til børn ikke berettiget til at spille for Team USA, men et tilfældigt møde med en tidligere landsholdsstjerne førte til, at han foretog et stort skifte.

Nu har Campbell forpligtet sig til U.S.Men's National Team-programmet og er øjeblikkeligt blevet en af ​​de højprofilerede udsigter i amerikansk fodbold.

Campbell blev født i Houston af forældre med dybe fodboldrødder. Hans mor er den amerikanskfødte islandske landskampspiller Raquel Kavarsson. Hans far var en farmaceutisk leder, der også spillede på college-niveau. Dette giver helt sikkert Campbell en vis startfordel i sporten.

I løbet af hans teenageår flyttede Campbells familie til Georgia, og han blev til sidst forbundet med Atlanta Uniteds ungdomssystem. Men i 2020 flyttede familien Campbell til Island for at passe forwardens bedstemor. Campbell tilbragte mange somre af sin ungdom på Island. Det er en naturlig overgang, både på og uden for banen.

Han fortsatte med at vokse som spiller efter at have skrevet under for Islands Femrekefe Aghafnafjall og fik sin førsteholdsdebut i 2021, hvor han blev den næstyngste spiller i ligaens historie. Hans opgang har også set ham komme til Islands U-17-landshold og spille flere kampe i 2021.

Efter blot to optrædener for klubben blev det annonceret, at Borussia Dortmund fodboldtrøje havde erhvervet ham, med en aftale om at bringe angriberen til Dortmund i sommeren 2022. Bayern München forfulgte også Campbell, men det var Dortmund-legenden og nuværende ungdomskoordinator Lars Riken, der i sidste ende overbeviste ham om at tage den sorte og gule trøje ifølge Sky.

 

Under en kort periode med islandske Breidablik, før han kom til Dortmund, mødte Campbell Aaron Johansson i en Valu-trøje. Johansson er ligesom Campbell en amerikanskfødt islandsk international. Han jonglerede også med to lande på samme tid. I 2013 traf Johansson en af ​​de vigtigste beslutninger i sit liv, idet han valgte at forlade Island på en enkelt transfer for at slutte sig til USAs herrelandshold. Senere repræsenterede han USA i en år af VM.

Efter kampen blev den tidligere amerikanske mænds landsholdsangriber Johnathon "Agent Johnathon", og han blev til sidst et vigtigt rekrutteringsværktøj til det amerikanske mænds landshold.

"Det er lidt sjovt," sagde Campbell til U.S. Soccer Now. "Jeg havde aldrig mødt ham før, men han kom hen til mig og sagde: 'Du er Cole, ikke?' Jeg sagde ja. Så fortalte han mig, at jeg skulle overveje at spille for Team USA. Jeg var overrasket. Han sagde, at det var en kæmpe mulighed. Det var en kæmpe ting. Hvis han kunne, ville han gøre det igen. Det fik mig til at tænke."

Efter at han kom til Borussia Dortmund fodboldtrøje til børn, satte amerikansk fodbold for alvor gang i rekrutteringsprocessen. Han fik besøg af den amerikanske U-19 træner Marko Mitrovic, som nu er ansvarlig for det olympiske hold. Derfra begyndte alt at accelerere, og kulminerede i, at Campbell for nylig lavede et engangstræk og forpligtede sig til at spille for Team USA.

"Team USA fandt mig og forfulgte mig virkelig," sagde han. "Jeg følte mig ønsket. I sidste ende var jeg nødt til at se på mig selv og sige, 'Island er fantastisk, men Amerika er en kæmpe mulighed. Jeg følte, at dette var det bedste valg for mig. Det er derfor, jeg tog denne beslutning."

For at være sikker var Campbells indflydelse på Team USA øjeblikkelig. Efter at have indsendt en engangstransferanmodning blev han kaldt op til det amerikanske U-19-hold og deltog i to venskabskampe mod England og Marokko. Han gjorde hurtigt sin tilstedeværelse mærket.

I den første venskabskamp mod England scorede Campbell det første mål 15 minutter inde i kampen. Han scorede endnu et mål kort efter starten af ​​anden halvleg og hjalp holdet med at besejre modstanderen med 3-2. Det var en meget vellykket debut.

Campbell gør også fremskridt på klubniveau. Han er stadig medlem af Dortmunds U-19-trup, men er ved en række lejligheder blevet indkaldt til førsteholdstræningen. Han var endda inkluderet i klubbens førsteholdstrup til en træningslejr i Spanien i Bundesligaens vinterpause, hvilket viser, hvor højt han er.

Campbell har primært været indsat som kantspiller, og hans scoringsbidrag har været veldokumenteret. I 23 kampe for Dortmund U19-holdet spillede Campbell mere end 1.500 minutter, hvor han scorede 3 mål og leverede 9 assists. Selv for en klub som Dortmund er disse tal ret gode.

Som højrebenet spiller er Campbell fleksibel og kan spille på enten fløj eller mere centralt på midtbanen, når det er nødvendigt. Campbells mobilitet er meget god, og han har gode færdigheder med bolden. Han er god til at bryde igennem forsvarsspillere og skære ind fra fløjen for at søge offensive muligheder.

Der er få klubber i verden, der er så gode til at udvikle talenter som Dortmund, især i angrebet. Pulisic, Pepe Reina, Jadon Sancho, Jamie Bainnie-Gieters…og vi behøver ikke engang at nævne Jude Bellingham og Erland Haaland.

Cole Campbell er en lovende amerikansk fodboldstjerne, der har sluttet sig til det amerikanske fodboldhold og forpligtet sig til at repræsentere USA, efter at han tidligere ikke var berettiget til at spille for holdet. Han blev overbevist om at skifte til USA af en tidligere landsholdsspiller og har siden gjort en markant indsats på både klub- og landsholdsniveau. Hans alsidighed og evne til at bidrage til mål har gjort ham til en spiller med stor opmærksomhed. Med hans talent og det rette miljø omkring ham i Borussia Dortmund, forventes det, at han vil fortsætte med at vokse og blive en nøglespiller både nationalt og internationalt.